Organizația Mondială a Sănătății a decis să inițieze o campanie prin care să aducă la cunoștința oamenilor de pretutindeni care sunt principalele alimente care încurajează dezvoltarea cancerului şi a celulelor canceroase din corp.
Alimente afumate – majoritatea preparatelor sunt afumate artificial, cu compuşi chimici precum N-nitroso. Spre deosebire de produsele afumate în mod natural, cele obţinute prinafumare artificială pot provoca apariţia cancerului stomacal sau colectoral.
Somonul de crescătorie – Alimentaţia somonului de crescătorie este bazată pe diverse substanţecontaminate, antibiotice şi alte ingrediente care cauzează sănătăţii omului. Spre deosebire de consumul somonului sălbatic, consumul somonului de crescătorie creşte riscul apariţiei cancerului din cauzaconcentraţiei puternice de PCB din acesta.
Popcornul pregătit la microunde – ambalajul de pe popcornul din comerţ conţine urme de acid perfluorooctanoic, despre care s-a dovedit că este cancerigen şi poate afecta maiales ficatul.
Alimentele modificate genetic – Adevăratul pericol pe care îl prezintă alimentele modificate genetic constă îneliberarea proteinelor ne-naturale în timpul digestiei.
Chipsurile din cartofi – Acestea sunt gătite la temperaturi foarte mari ducând laproducera acrilamidei, de asemenea cancerigenă.
Carnea roşie – celulele canceroase prosperă în mediul acid generat de dietele pe baza de carne roşie. Înschimb, puteţi înlocui carnea roşie cu carne de pui şi peste.
Băuturile carbogazoase – multe sortimente de băuturi carbogazoase, mai ales cele fărăzahăr, conţin aspartam, un îndulcitor artificial.