Rețetă pas cu pas, în imagini – Prăjitura de casă Milka
Ingrediente necesare:
- 1 cană făină
- 1 cană zahăr
- 1 cană pudră de cacao Nesquik
- 1 cană ulei
- 5 ouă
- 1 plic praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 300 ml gem de căpșuni
- 250 ml frișcă lichidă
- 250 g ciocolată Milka cu lapte
- 100 ml cafea tare
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm făina cernută cu zahărul, pudra de cacao și praful de copt. Separat, amestecăm ouăle cu uleiul după care omogenizăm cele două compoziții.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. După coacere, stropim prăjitura cu cafea și o ungem cu gem.
Punem bucățelele de ciocolată într-un bol. Turnăm frișca fierbinte peste ele, lăsăm deoparte timp de câteva minute după care amestecăm până la omogenizare. Turnăm glazura pe prăjitură și întindem uniform.
Dăm prăjitura la frigider pentru minim 2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!