Lamaia este bogata in vitaminele C, B, antioxidanti, fosfor, proteine, flavonoizi, uleiuri volatile, potasiu si carbohidrati. Asadar, nu este de mirare ca specialistii ne recomanda sa bem dimineata cate un pahar de apa calda cu lamaie…

Aceasta combinatie de apa calda si lamaie este antibacteriana, antivirala si intareste sistemul imunitar. Iata ce afectiuni poate vindeca apa calda cu lamaie:

 1. Acnee – lamaia are proprietati antiinflamatorii uimitoare care ajuta la eliminarea cosurilor.
 2. Suprima apetitul si ajuta la pierderea in greutate – zeama de lamaie regleaza glicemiei. Prezenta pectinei, regleaza pofta de mancare.
 3. Elimina pietrele la rinichi – nivelurile ridicate de potasiu ajuta la oprirea formarii oxalatului care se transforma in pietre la rinichi.
 4. Intareste sistemul imunitar – aceasta bautura ajuta la functionarea sanatoasa a sistemului limfatic care ajuta la intarirea sistemului imunitar.
 5. Reduce durerea vezicii biliare – indeparteaza in mod eficient pietrele de la vezica biliara.
 6. Este un bun remediu pentru gripa si raceala – fiind bogata in vitamina C si avand proprietati antivirale, lamaie este un remediu natural excelent.
 7. Opreste consumul ridicat de dulciuri – un student a demonstrat ca apa calda cu lamaie poate reduce consumul de dulciuri. Acesta a baut acest remediu timp de 2 saptamani si a fost capabil sa scape de dependenta de dulciuri.
 8. Intareste unghiile – poate chiar sa elimine micile pete de pe ele.
 9. Ajuta la combaterea bolilor de origine alimentara – combate intoxicatia alimentara.
 10. Combate Fibromialgia – oamenii sustin ca aceata bautura a ajutat la reducerea oboselii (simptom al bolii) atunci cand a fost combinata cu yoga.
 11. Reduce inflamatia – are proprietati antiinflamatoare, dupa cum stii deja.
 12. Calmeaza durerea musculara dupa antrenament.
 13. Reucerea durerea si inflamatia articulara – sucul de lamaie reduce acidul uric din locuri precum articulatiile, scazand astfel inflamatia si durerea. Acest remediu este foarte util pentru persoanele care sufera de artrita.
 14. Ajuta la scaderea poftei de alcool.
 15. Excelent pentru Colitis – un pahar de apa calda cu lamaie restabileste echilibrul pH-ului si scade nivelurile de aciditate.