Știai că oțetul de mere te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus și să-ți menții sănătatea inimii? Să vedem când și cum poți consuma oțetul de mere pentru beneficii maxime…
1. Nu-l consuma ca atare
Poți adăuga oțet de mere în apă sau în ceai, dar ai grijă să nu-l bei niciodată nediluat. Consumat în cantități mari, nediluat, poate afecta grav organele.
2. Nu-l consuma înainte de culcare
Oțetul de mere poate fi consumat în timpul zilei, dar dacă îl bei înainte de a merge la culcare, te expui unor probleme. Poate irita gâtul și esofagul, poate cauza umflături și arsuri.
Dacă consumi puțin oțet de mere înainte de culcare, asigură-te că stai în poziție verticală cel puțin 30 de minute înainte de a te întinde.
3. Aplică-l pe piele cu mare atenție
Aplicat în mod corect, oțetul de mere poate elimina coșurile și mătreața, poate calma arsurile solare, poate echilibra nivelul pH-ului pielii și o poate proteja de razele UV. Dar atenție: dacă nu este utilizat corect, poate dăuna pielii: poate distruge celulele pielii și poate cauza arsuri chimice. Dacă nu diluezi oțet de mere înainte de a-l aplica pe piele, va distruge celulele pielii.
4. Nu-l consuma în cantități mari
Oțetul de mere este benefic, dar în cantități moderate. Consumul excesiv poate cauza o senzație intensă de arsură în stomac, astfel că se recomandă să începi cu doar 2 lingurițe de oțet de mere pe zi, pentru a reduce riscul de reacții adverse.
5. Nu-l inhala
Inhalatiile cu oțet de mere pot ameliora congestia nazală, luptă împotriva infecțiilor și pot preveni durerile de cap. Pe de altă parte, dacă doar miroși oțetul de mere ca atare, te poți alege cu probleme grave la nivelul plămânilor.
6. Consumă-l înainte de masă
Ideal este să bei oțetul de mere pe stomacul gol: o cantitate mică de oțet de mere înainte de masă va ajuta la digerarea alimentelor și te poate ajuta să te simți sătul mai repede. Un studiu din 2005 a arătat că oțetul de mere consumat înainte de masă poate reduce aportul caloric cu 200 -275 de calorii.
7. Nu bea direct din sticlă
Alimentele extrem de acide precum oțetul de mere pot deteriora smalțul dinților, așa că nu se recomandă să-l bei direct din sticlă. Într-un studiu din 2014, cercetătorii au expus două măsele de minte la oțet de mere și, în doar patru ore, dinții au pierdut până la 20% din mineralele lor.
De asemenea, nu-ți peria dinții imediat după ce ai consumat oțet de mere; așteaptă cel puțin 30 minute.
8. Ține-l departe de copii
Trebuie să păstrezi oțetul de mere departe de copii, din cauza efectelor negative pe care le poate avea asupra pielii, gâtului și plămânilor.