Ingrediente necesare:

  • castraveți
  • 1 cană oțet
  • 2 căni apă
  • 6 linguri zahăr (la fiecare litru de lichid se pun câte 2 linguri de zahăr)
  • 3 linguri sare (la fiecare litru de lichid se pune o lingură de sare)
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapă, tăiată felii
  • 1 legătură mărar uscat
  • 4-5 căței de usturoi
  • Boabe de piper și de muștar
  • Foi de dafin și hrean

Mod de preparare:

Alegem castraveți cât mai mici, proaspeți și sănătoși. Îi spălăm, îi curățăm de codițe și îi clădim în borcane. Pe fundul fiecărui borcan punem și câteva ramuri de mărar și 1-2 căței de usturoi.

Umplem apoi spațiile goale dintre castraveți cu fâșii de morcovi, rondele de ceapă și hrean.

Punem apa la fiert, împreună cu sarea, piperul, muștarul, oțetul, zahărul și foile de dafin. Fierbem până sarea și zahărul se topesc, apoi când apa clocotește, turnăm peste castraveți.

Închidem borcanele ermetic și le fierbem la bain-marie, timp de 15 minute din momentul în care apa începe să clocotească.

Scoatem apoi borcanele din apă, le verificăm capacele, apoi le învelim cu pături călduroase și le lăsăm așa până se răcesc lent. După ce s-au răcit de tot, le depozităm în cămară iar după o lună sunt numai buni de savurat!

Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Margareta Cismașiu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.