Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Piept de pui fraged și gustos (după o rețetă asiatică) – Pui Gong Bao – Se prepară din 500g piept de pui, 3 căței usturoi, 100g alune prăjite și…
Ingrediente necesare:
- 500 g piept de pui
- 1 linguriță sare
- Jumătate linguriță ceapă granulată – opțional
- 2 linguri vin alb
- 2 linguri și jumătate amidon alimentar
- 1 albuș
- 0.5-1 lingură piper Sichuan
- 4-5 ardei iuți (se poate înlocui cu ardei gras)
- 4-5 fire ceapă verde
- 3 căței usturoi
- 1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt
- 4 linguri ulei
- 1 linguriță fulgi de chili
- 2 linguri zahăr brun
- 2 linguri oțet negru din orez (se poate înlocui cu oțet balsamic)
- 3 linguri sos soia
- 300 ml apă
- 80-100 g alune prăjite
Mod de preparare:
Spălăm carnea după care o tăiem în cubulețe de 1-1.5 cm și punem într-un vas. Adăugăm sarea, ceapa granulată și vinul și amestecăm foarte bine. Presărăm deasupra 1.5 linguri de amidon, adăugăm albușul și amestecăm din nou. Lăsăm deoparte timp de 20-25 de minute.
Mărunțim piperul Sichuan, tăiem ardeii în bucăți groase de jumătate de deget, curățăm ceapa verde și tăiem în rondele groase de 1,5 cm. Curățăm usturoiul și ghimbirul și tocăm mărunt.
Încingem jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie. După aproximativ un minut, adăugăm carnea și o prăjim timp de 6-7 minute după care o scoatem cu o spumieră pe o farfurie.
Punem uleiul rămas în tigaie, adăugăm fulgii de chili și prăjim timp de 30 de secunde. Adăugăm acum piperul Sichuan, usturoiul, ghimbirul, ardeiul și zahărul brun. Prăjim totul împreună timp de 3-4 minute, amestecând.
Punem carnea înapoi în tigaie, adăugând și oțetul și sosul de soia. Amestecăm amidonul rămas cu apa și turnăm în tigaie. Adăugăm și ceapa verde și gătim timp de 2 minute, amestecând. Luăm tigaia de pe foc, adăugăm alunele și servim imediat, alături de orez.
Savurați cu poftă! Poftă bună!