Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort Aperitiv gustos și savuros – Tort din piept de pui cu maioneză, măsline, castraveți murați și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 400 g piept de pui
- 450 g chefir
- 2 ouă mari
- 4 linguri cu vârf făină
- 1 linguriță cu vârf sare
- 1 linguriță piper negru măcinat
- Jumătate linguriță nucșoară măcinată
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250 g maioneză
- 180 g brânză topită
- 2 castraveți marinați
- 15 măsline verzi
- 1 legătură mică verdeață (mărar, pătrunjel sau ceapă verde)
- 3 căței usturoi
Mod de preparare:
Pentru aluat, tăiem carnea în bucăți, punem în vasul blenderului. Adăugăm sare, piper și nucșoară și pasăm foarte bine. Adăugăm ouăle, făina, praful de copt, chefirul și mixăm până la omogenizare.
Răspândim uniform câte 1.5-2 polonice din aluat pe o tigaie încinsă și unsă cu un pic de ulei. Prăjim clătitele pe foc mediu până se rumenesc frumos pe ambele părți după care le lăsăm să se răcească.
Pentru umplutură, punem castraveții dați prin răzătoarea mare într-o strecurătoare și îi presăm bine cu lingura sa să eliberăm tot lichidul din ei.
Dăm măslinele prin răzătoarea mare și brânza topită (scoasă de la congelator) prin răzătoarea mică. Punem toate ingredientele pregătite într-un bol. Adăugăm și maioneza, usturoiul pisat, verdeața tocată mărunt și amestecăm foarte bine.
Suprapunem clătitele de pui pe un platou, ungând fiecare cu câte o porție de umplutură.
Decorăm după gust după care dăm tortul la frigider pentru minim 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!