Aluat rapid, fără drojdie – Turte delicioase după o rețetă simplă
Ingrediente necesare:
- 200 ml chefir sau lapte acru, la temperatura camerei
- 2 ouă
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță și jumătate sare sau după gust
- 1 linguriță zahăr
- 3 linguri ulei
- 700 g făină, aproximativ
- 700 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Amestecăm chefirul cu bicarbonatul. Încorporăm și sarea, zahărul și ouăle. Cernem făina în bol, amestecăm și frământăm un pic aluatul.
Adăugăm uleiul și continuăm să frământăm aluatul, până devine moale și nelipicios.
Presărăm cu făină un vas și transferăm aluatul îl el. Presărăm un pic de făină și peste aluat și acoperim bolul cu folie de aluminiu. Lăsăm alatul deoparte timp de 10 minute.
Pe suprafața de lucru presărată cu făină, modelăm un baton din aluat și îl împărțim în 8 bucăți egale pe care le rotunjim. Presărăm încă un pic de făină pe blatul de lucru și întindem turtele.
Le prăjim în ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem pe o farfurie și le acoperim cu folie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!