Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pogăcele cu jumări – Pogăcele de casă fragede și gustoase, savuroase și sățioase – Rețetă de colecție
Ingrediente necesare:
- 600 g făină
- 30 g drojdie proaspătă sau 9 g drojdie uscată
- 20 g sare
- 200 g jumări măcinate
- 60 g untură
- 4-6 g piper negru măcinat
- 3 linguri vin alb
- 1 ou și 1 gălbenuș
- 350 g smântână
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol, adăugăm untura și amestecăm cu mâna până obținem un aluat nisipos. Adăugăm și celelalte ingrediente (sarea pe o parte și drojdia sfărâmițată pe cealaltă, să nu se atingă) și frământăm un aluat omogen. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, timp de 30 de minute.
După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Întindem, crestăm și decupăm pogăcelele. Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ou bătut. Le lăsăm la dospit pe tavă pentru 50-70 de minute. Setăm cuptorul la 250 de grade.
Ulterior, le ungem din nou cu ou bătut, le dăm la cuptor și reducem imediat temperatura la 215 grade. Coacem pogăcelele timp de 13-22 minute, depinde de mărimea lor.
Savurați cu poftă! Poftă bună!