Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Brioșe aromate cu lămâie – Rețetă rapidă și delicioasă – Brioșe moi și pufoase
Ingrediente necesare pentru 12 brioșe:
- 3 ouă
- 1 praf de sare
- 50 g amidon
- 60 g zeamă de lămâie
- 70 g ulei
- 150 g zahăr
- 180 g făină
- Vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 1/ 4 linguriță bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm un praf de sare și mixăm timp de un minut. Adăugăm și zahărul, coaja rasă de lămâie, vanilia și mixăm pentru încă 2 minute, până zahărul se dizolvă complet.
Adăugăm zeama de lămâie, uleiul și mixăm timp de 10 secunde.
Separat, amestecăm făina cu amidonul, praful de copt și bicarbonatul. Cernem amestecul în aluat (în 2-3 tranșe) și mixăm până la omogenizare.
Umplem formele de silicon până la 3/ 4 cu aluatul pregătit.
Se poate folosi și tava de brioșe tapetată cu hârtiuțe de copt. Dăm la cuptorul preîncălzit la 170-180 de minute timp de 20 de minute.
Opțional, putem adăuga gem deasupra și putem decora cu glazură (zahăr pudră + zeamă de lămâie).
Savurați cu poftă! Poftă bună!