Ingrediente:
- 1 kg caise
- 1 portocală
- 1 kg zahăr
- 200 ml apă
Mod de preparare:
1. Pentru această rețetă cel mai bine e să folosiți caise puțin mai verzi și mai tari. Îndepărtați sâmburii și tăiați caisele în jumătate.
2. Stoarecem sucul de portocală și îl punem într-un vas.
3. Adăugăm un sirop format din apa și zahăr și amestecăm bine. Turnăm sosul fierbinte obținut peste caisele pregătite anterior. După 15 minute, scurgem siropul din vas, îl fierbem, pe urmă îl turnăm înapoi peste caise. Procedăm la fel de 3 ori.
4. Când siropul și caisele se vor răci până la temperatura camerei, puneți cratița pe foc și aduceți dulceața până la fierbere. Fierbeți-o la foc mic timp de câteva minute. Turnați dulceața în borcane sterilizate și închideți-le cu capace.
Poftă bună!