Tort rapid, gata în doar 15 minute – Desert delicat și gustos, pur și simplu se topește în gură
Ingrediente necesare pentru blat:
- 2 ouă
- 2 linguri miere
- 2 linguri ulei
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu stins
- 4 linguri pudră de cacao
- 6 linguri zahăr
- 8 linguri rase făină
- 10 linguri smântână pentru gătit sau lapte
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g smântână fermentată
- 3-5 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu sare și zahăr. Adăugăm mierea și amestecăm bine, folosind o furculiță. Încorporăm smântâna și uleiul.
Separat, amestecăm făina cu pudra de cacao. Cernem amestecul în bolul cu ouă și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie și amestecăm din nou.
Ungem o formă de copt de 22 cm cu ulei. Transferăm în ea aluatul, uniformizăm și dăm la cuptorul cu microunde, la puterea de 800W, timp de 7 minute.
Notă: este foarte important ca după cele 7 minute, să nu deschidem ușa cuptorului cu microunde timp de încă 2-3 minute.
Scoatem blatul și dacă trece testul cu scobitoarea, îl scoatem din formă și-l lăsăm să se răcească timp de 5-7 minute pe grătar.
Pentru cremă, batem smântâna împreună cu zahărul pudră, până obținem densitatea necesară.
Notă: noi am folosit smântână de casă. Dacă folosiți smântână din comerț, să fie de cel puțin 20% și nu o bateți cu mixerul: amestecați-o cu o lingură sau un tel.
Tăiem blatul în 3 sau 4, în funcție de înălțimea lui. Ungem foile cu cremă pe ambele părți și le suprapunem. Acoperim suprafața tortului și părțile laterale cu cremă după care decorăm după gust.
Notă: noi am tăiat un pic din suprafața blatului și am mărunțit resturile. Le-am folosit pentru decor, împreună cu ciocolată topită.
Savurați cu poftă! Poftă bună!