Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură la tavă cu căpșuni, aromată și delicată – Rețetă rapidă, fără coacere
Ingrediente necesare:
- 500 g de căpșuni;
- o lingură de zahăr;
- 3 ouă mari
- un vârf de sare;
- 70 g de zahăr;
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui;
- 1 lingură de oțet alb;
- jumătate de cană de făină de grâu.
- o cană (500 ml) de lapte;
- un pliculeț de budincă de vanilie;
- o lingură de amidon de porumb.
- o lingură de zaăr;
- o lingură de amidon de porumb;
- vanilie;
- praf de copt;
Mod de preparare:
- Începem prin a spăla bine căpșunile, înlăturam codița și le tăiam în cubulețe. Adăugăm o lingură de zahăr și zeama de la o jumătate de lămâie. Lăsăm aproximativ o oră.
2. Într-un bol adânc spargem ouăle, adăugăm o lingură de zahăr și sare, după gust. Mixăm cu mixerul la viteză mare până obținem o compoziție de consistență spumoasă. Adăugăm o lingură de ulei, un pliculeț de praf de copt, o jumătate de cană de făină și o lingură de oțet. Continuați să amestecați până veți încorpora toată făina și veți obține un aluat puțin fluid.
3. Continuăm prin unge cu unt baza și pereții unui vas yena pătrat sau dreptunghiular. Transferăm compoziția de ouă. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Coacem timp de 20 de minute.
4. Continuam prin a prepara crema de vanilie. Într-o oală adăugăm o cană de lapte, un plic de budincă de vanilie și un pliculeț de amidon de porumb. Punem oala pe aragaz la foc mic și amestecăm continuu până obținem o consistență păstoasă. Oprim focul și adăugăm un cub (50 grame) de unt, amestecând până la omogenizare.
5. Scoatem blatul din cuptor și în înțepăm uniform cu o scobitoare. Turnăm jumătate de cană de lapte.
6. Acoperim blatul cu crema de vanilie, uniformizând.
7. Între timp, în bolul cu căpșunile s-a strâns o cantitate considerabilă de suc. Adăugăm sucul de căpșuni într-o oală, o lingură mare de zahăr și un pliculeț de amidon de porumb. Punem la foc mic și amestecăm până obținem o consistență păstoasă. Adăugăm crema de căpșuni peste tort, uniformizând…
8. Adăugăm deasupra căpșunile tăiate cuburi și punem la frigider timp de aproximativ 3 ore. Este gata!
Poftă bună!