Acest tort cu piscoturi este unul ce se prepara foarte rapid pentru ca nu necesita coacere. Este o reteta foarte simpla iar rezultatul este unul minunat ce cu siguranta ii va uimi pe cei ce il vor gusta.
Ingrediente pentru crema:
- 300 gr cremă de brânză
- 125 gr de iaurt, 200 ml de smântână
- 100 gr zahar, 1 esenta de vanilie, 5 gr gelatina pudra sau foi
- fructele preferate din compot (eu am folosit un borcan mic)
Ingrediente crema caramel cu nuci:
- 150 gr de zahar, 50 gr unt
- 100 ml smantana pentru frisca, 100 gr nuci maruntite
Pentru decor:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 plic zahar vanilat
- Pentru sirop aveti nevoie de – 2-3 linguri de zahar, apa si putina esenta
- In plus – 36 pișcoturi
Mod de preparare:
Incepem prin a pregati crema – se pune gelatina la inmuiat in apa rece iar frisca se bate bine pana devine ferma.
Intr-un alt bol se amesteca zaharul , iaurtul si crema de branza si se freaca cu un tel pana se dizolva zaharul. Se adauga frisca batuta, esenta de vanilie, fructele taiate marunt – se amesteca bine cu o spatula si mai apoi se adauga gelatina – se amesteca totul foarte bine.
Crema de caramel – zaharul se caramelizeaza pana devin lichid si auriu. Se adauga smantana lichida si se amesteca – se lasa la foc mic putin dar nu se fierbe. Se amesteca constant iar si se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza totul. Se ia de pe foc si se adauga nucile maruntite.
Pregatirea siropului – cele 3 linguri de zahar se caramelizeaza si mai apoi se raceste si se amesteca cu apa.
Montarea prajiturii – intr-o forma de tort sau de chec, tapeteaza cu folie de plastic, se pune un strat de piscoturi insiropate, se pune un strat de crema – piscoturi insiropate – crema caramel – restul de crema alba – si ultimul strat de piscoturi insiropate.
Se acopera cu folie de plastic si se pune la frigider pentru 4-5 ore. Cand este bine inchegat, se scoate din tava (se rastoarna), se poate orna cu frisca si ciocolata/cacao/ sau ce va place mai mult si se poate servi.
Pofta buna!