Găluște mari, moi și pufoase, perfecte pentru supă – Găluște de griș pentru supe
Ingrediente necesare:
- 3 ouă întregi, mărime L
- 150 g griș
- Piper negru după gust
- Pătrunjel verde tocat mărunt
- Apă + sare
Mod de preparare:
Batem ouăle cu un tel, până la omogenizare. Adăugăm grișul, piperul, pătrunjelul și omogenizăm cu o lingură. Vom obține o consistență ușor lichidă. Punem compoziția la frigider pentru maxim 10 minute.
Punem apa la fiert, adăugând și sarea. Când apa începe să fiarbă, scoatem compoziția din frigider, și cu două linguri trecute prin apa fierbinte, formăm găluștele. Le punem în apă și le fierbem sub capac, la foc mic spre mediu, cam 15 minute.
După 15 minute, tragem vasul de pe foc, mai lăsăm găluștele în apă un pic, după care le transferăm într-un bol cu apă rece.
Savurați cu poftă! Poftă bună!