Rețetă rapidă, explicată pas cu pas, în imagini – Tort de casă rapid și delicios – Prăjitură de casă (cu foi de bezea și nucă) și cremă de vanilie (cu nucă)
Ingrediente necesare pentru 5 foi:
- 10 albușuri
- 250 g zahăr
- 300 g nucă prăjită și măcinată
- 20 g amidon alimentar
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 ml lapte
- 25 g amidon alimentar
- 5 albușuri
- 1 lingură esență de rom
- 80 g nucă măcinată
- 250 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahăr
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 70 g zahăr pudră
- Jumătate albuș
- 20 g ciocolată topită
- 20-30 g nucă măcinată
Mod de preparare:
Pentru foi, mixăm spumă tare albușurile, adăugând treptat zahărul. Amestecăm nuca cu amidonul după care transferăm amestecul în spuma de albușuri și omogenizăm cu mare grijă folosind spatula.
Tapetăm baza unei tăvi cu hârtie de copt. punem 1/ 5 din compoziție pe ea și uniformizăm. Coacem pe rând foile la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 12 minute. Imediat după ce sunt gata, îndepărtăm hârtia de copt de pe fiecare. Le lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, punem într-un vas gălbenușurile. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine. adăugăm amidonul, 100 ml lapte cald și omogenizăm din nou. Adăugăm și laptele rămas și fierbem compoziția pe foc mediu până se îngroașă, amestecând continuu. Adăugăm esența de rom, nuca și amestecăm bine.
Lăsăm crema să se răcească după care încorporăm în ea untul și mixăm până obținem o cremă fină. Umplem foile cu câte 2 linguri de cremă.
Cu ajutorul unei farfurii, răsturnăm tortul cu susul în jos. Decorăm cu crema rămasă suprafața și marginile tortului.
Pentru glazură, punem zahărul pudră și jumătatea de albuș într-un bol. Mixăm timp de 3-4 minute după care întindem pe suprafața tortului. Topim ciocolata pe baie de aburi, transferăm într-un poș și tragem linii orizontale pe suprafața glazurii. Cu o scobitoare, tragem linii verticale pe suprafața tortului.
Dăm tortul la frigider pentru minim 30 de minute, după care putem decora marginile cu nucă măcinată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!