Tort Cuba – Se prepară ușor, din 4 ouă, 120g făină, 500 ml frișcă lichidă, 170g zahăr, 4 banane și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 120 g zahăr tos
- 2 linguri ulei
- 1 lingură apă
- 120 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 20 g pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 ml frișcă lichidă
- 50 g zahăr tos
- 50 g pudră de cacao
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g gem de coacăze
- 4 banane
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 150 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Treptat adăugăm și zahărul, mixând până obținem o spumă tare și lucioasă. Încorporăm și câte un gălbenuș, uleiul, apa, pudra de cacao și la final făina amestecată cu praful de copt.
Transferăm compoziția într-o tavă de 26 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până blatul trece testul cu scobitoarea.
Pentru umplutură, amestecăm zahărul cu un pic de frișcă lichidă. Adăugăm și pudra de cacao și zahărul vanilat și turnăm treptat și frișca rămasă. Punem pe foc și aducem amestecul până la punctul de fierbere.
Luăm de pe foc, lăsăm să se răcească după care dăm la frigider pentru minim 12 ore. După 12 ore, mixăm spumă.
Îndepărtăm partea superioară a blatului. Ungem blatul cu gem și punem peste el bananele tăiate în două, pe lung.
Întindem umplutura peste banane și pe marginile tortului. Topim ciocolata și o turnăm peste tort, decorăm în continuare după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!