Rețetă pas cu pas, cu imagini – Ruladă suculentă și savuroasă (din carne tocată) – Rețetă ideală pentru masa de sărbătoare
Ingrediente necesare:
- 1 kg carne
- 100 g ceapă
- 3 g condimente pentru carne
- 3 g usturoi granulat
- 1 linguriță sare
- 1 ou
- 50 g pesmet
- 100 g felii subțiri de șuncă
- 100 g felii subțiri de cașcaval
- 150 g felii subțiri de bacon
Mod de preparare:
Tăiem carnea și ceapa în bucăți după care le trecem prin mașina de tocat carne și transferăm totul într-un bol. Adăugăm condimentele pentru carne, usturoiul, sarea, oul și omogenizăm după care încorporăm și pesmetul.
Întindem compoziția de carne pe o bucată mare de folie alimentară. Formăm un dreptunghi cu grosimea de 7-10 cm.
Așezăm feliile de șuncă peste blatul de carne după care așezăm și feliile de cașcaval. Cu ajutorul foliei, rulăm sub formă de ruladă.
Punem feliile de bacon în tava de copt, așa cum se vede în imaginea de mai jos.
Așezăm rulada pe feliile de bacon și îi acoperim capetele cu câte 1 felie de bacon. Învelim rulada cu feliile de bacon din tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 1 oră. După coacere transferăm rulada pe un platou și decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!