Piept de porc fraged și moale – Slănină cu boia afumată
Ingrediente necesare:
- 700 g piept de porc
- 2 L apă
- 4 linguri sare
- 1 linguriță boabe de piper negru
- 1 linguriță boabe de ienibahar
- 1 linguriță boabe de muștar
- 1 linguriță boabe de coriandru
- 7 cuișoare
- 3 foi dafin
- 2 căței usturoi
- Un sfert linguriță amestec de piper
- 10 g boia afumată
Mod de preparare:
Spălăm pieptul sub jet de apă caldă și curățăm șoricul cu un cuțit. Tăiem partea de deasupra cu carne și costițe.
Turnăm apa în cratiță. Adăugăm sare, ienibahar, coriandru, muștar, dafin, cuișoare, piper și amestecăm. Adăugăm bucata de slănină și o acoperim ca să nu se ridice în timpul fierberii.
Punem cratița pe foc mare. După ce saramura dă în clocot, fierbem timp de 10 minute. Acoperim cratița cu capac și lăsăm pieptul în saramură timp de 12 ore.
Ulterior, scoatem pieptul pe un grătar, îl lăsăm să se scurgă și îl uscăm cu prosoape de hârtie. Transferăm pieptul pe o bucată mare de folie de aluminiu. frecăm slănina cu un amestec de usturoi pisat, sare și piper, pe toate părțile.
Îl presărăm cu boia, pe toate părțile, îl frecăm și îl înfășurăm în folia de aluminiu. îl punem într-o pungă de plastic și-l dăm la frigider pentru 10-12 ore. În acest timp, slănina se va îmbiba cu aromele de usturoi și boia.
Savurați cu poftă! Poftă bună!