Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Caserolă cu legume și carne tocată – Rețetă rapidă și gustoasă, bună de te lingi pe degete!
Ingrediente necesare:
- 1 vânătă
- Ulei de măsline
- Sare, piper, ierburi italiene
- 1 dovlecel
- 6 ardei
- 2 linguri parmezan
- 1 lingură usturoi granulat
- 1 kg carne tocată
- 200 ml sos de roșii
- 1 lingură parmezan
- 3 linguri ricotta
- 2 căței usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 15 bucăți roșii cherry
- Mozzarella
- Sos marinara
Mod de preparare:
Tăiem vânăta felii lungi. Ungem cu ulei de măsline o tavă și punem un strat de vinete în ea. condimentăm cu sare, piper și ierburi italiene. Stropim cu un pic de ulei de măsline și repetăm straturile.
Punem în tavă un strat de rondele de dovlecel pe care le condimentăm. Peste dovlecei punem un strat de ardei și condimentăm. Stropim cu ulei de măsline și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 20 de minute.
Între timp, punem parmezanul într-un bol. Adăugăm sarea, usturoiul granulat, ierburile italiene și amestecăm bine. Punem carena tocată într-un bol separat. Adăugăm amestecul de parmezan și omogenizăm. Turnăm sosul de roșii într-un bol mic, adăugăm 1 lingură de parmezan și 3 linguri de ricotta, sare, ierburi italiene, usturoiul pisat, 1 lingură de ulei de măsline și omogenizăm.
Scoatem tava din cuptor (legumele ar trebui să fie moi). Punem un strat de vinete într-un vas yena. Ungem cu sosul de roșii și ricotta, punem mici porții de carne deasupra, punem și jumătățile de roșii cherry și mozzarella rasă.
Acoperim cu un strat de dovlecei, ungem cu sos, punem roșii, carne, mozzarella și deasupra așezăm ardeii. Peste ardei punem sos, carne, roșii și acoperim cu încă un strat de vinete. Peste vinete întindem sosul marinara și dăm vasul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 1 oră.
În ultimele 5 minute, presărăm mâncărica cu parmazan ras. După ce scoatem vasul din cuptor, acoperim cu capac și lăsăm deoparte timp de 20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!