Este esențial să menținem nivelul colesterolului în limite normale deoarece surplusul poate obstrucționa treptat circulația sângelui. Colesterolul în exces se va depune pe vasul de sânge ș astfel se va forma placa de aterom, o depunere de grăsime pe vasul de sânge. Se va produce îngroșarea vasului de sânge care își va pierde elasticitatea din ce în ce mai mult.
Atât istoricul în familie de hipercolesterolemie familială (boală transmisă genetic care se manifestă la toți membrii familiei) cât și o dietă bogată în grăsimi sunt cauze care determină apariția colesterolului mărit.
Vestea bună este că există multe metode de a reduce nivelul colesterolului rău, precum remediul prezentat în acest articol, despre care specialiștii spun că ajută la curățarea arterelor și la reglarea tensiunii arteriale.
Remediu contra colesterolului mărit, arterelor înfundate și hipertensiunii
Spală 1 kg de lămâi cu apă rece. Separat, într-un vas mai mare, toarnă 3 litri de apă și pune pe foc. Când apa se încălzește adaugă lămâile tăiate felii și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Amestecă și lasă pe foc foarte mic pentru 1 oră.
După 1 oră adaugă și 100-120 crenguțe de pătrunjel cu frunze (spălat bine și mărunțit) și mai lasă vasul pe foc mic încă 2-3 ore după care strecoară. Lasă lichidul să se răcească după care transferă-l într-un recipient de sticlă și pune-l la frigider. Înainte de consum, lasă sticla un timp la temperatura camerei.
Dimineața imediat după trezire ia 3 linguri din acest remediu, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. Tratamentul durează 20 de zile.
Cum funcționează acest remediu? Ce beneficii aduce fiecare ingredient?
Lămâile – reduc hipertensiunea
Conțin cantități mari de vitamina C, care este un antioxidant foarte puternic. Ajută la subțierea sângelui și previne efectele negative ale radicalilor liberi asupra arterelor. Lămâile au un conținut generos și de vitamina P, care întărește capilarele și ajută la absorbția rapidă a vitaminei C.
Mai mult, sucul de lămâie are puternice proprietăți diuretice și astfel previne și retenția de apă și elimină toxinele din organism.
Pătrunjelul – menține elasticitatea vaselor de sânge
Pătrunjelul se află pe lista celor mai bogate vegetale în vitamina K, o vitamină necesară pentru a menține starea de sănătate a inimii și a vaselor de sânge. Frunzele de pătrunjel conțin 4 substanțe care au rolul de a preveni oxidarea colesterolului rău și depunerea sa pe artere.
De asemenea, efectele diuretice și ușor vasodilatatoare ajută și ele la ținerea sub control a tensiunii arteriale. Consumul zilnic de pătrunjel ajută la menținerea elasticității și a rezistenței pereților vaselor de sânge și astfel previn formarea echimozelor produse de fragilizarea vaselor capilare și accidentele vasculare.
Bicarbonatul de sodiu – ajută la transportul oxigenului
Bicarbonatul de sodiu contribuie la facilitarea transportului oxigenului prin dilatarea vaselor de sânge și prin eliberarea oxigenului în țesuturile celulare. Aceasta duce la creșterea valorii pH-ului.
Atunci când valoarea pH-ului urine este mare, înseamnă că nu există o cristalizare a deșeurilor metabolice la nivelul tractului urinar. Acidul uric duce la apariția pietrelor la rinichi, gutei, bolilor de inimă și diabetului.