Gustoase și savuroase – Sărățele de casă (cu cașcaval) – Rețetă rapidă și ușoară, cu imagini, explicată pas cu pas
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 250 g unt la temperatura camerei
- 200 ml smântână 20%
- Sare
- 2 gălbenușuri
- 1 ou pentru uns
- 100-150 g cașcaval ras în aluat
- Cașcaval ras deasupra și semințe de chimen
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm untul și amestecăm cu mâna până obținem un aluat nisipos. Adăugăm cașcavalul ras și amestecăm din nou. Adăugăm gălbenușurile, smântâna, sarea și frământăm un aluat omogen. Transferăm aluatul pe suprafața de lucru și mai frământăm un pic aluatul. Îl împachetăm în folie alimentată și îl dăm la frigider pentru 1 oră.
Ulterior, întindem aluatul într-o foaie rotundă pe care o ungem cu ou bătut. Presărăm cașcaval ras deasupra și, opțional, semințe de chimen. Tăiem în fâșii (bucățele, după plac) și le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!