Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Gogoși la cuptor, cu brânză dulce – Gogoși pufoase și aerate – Fără unt și fără drojdie
Ingrediente necesare:
- 250 g brânză dulce de vaci, cu conținut mare de grăsime și păstoasă
- 200 g făină, aproximativ
- 1 ou
- 3-5 linguri zahăr, după gust
- 1 lingură ulei
- 1 lingură smântână fermentată
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 1-2 lapte cald pentru uns
- Zahăr pudră și gem de fructe pentru servit – opțional
Mod de preparare:
Spargem oul într-un bol adânc. Adăugăm zahărul tos, cel vanilat, un praf de sare, uleiul și omogenizăm. Încorporăm smântâna după care încorporăm și brânza de vaci. Adăugăm 2 linguri de făină cernută împreună cu praful de copt și amestecăm. Adăugăm treptat și făina rămasă, și frământăm până obținem un aluat consistent, neted, nelipicios și moale.
Întindem aluatul astfel obținut într-un sul gros pe care îl împărțim în 12 bucăți egale. Modelăm bucățile sub formă de bile, le aplatizăm ușor și, cu o duză mică, realizăm câte o gaură mică în mijlocul fiecăruia.
Așezăm gogoșile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu lapte cald și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem gogoșile timp de 25 de minute, aproximativ. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
După coacere, lăsăm gogoșile să se răcească și le pudrăm cu zahăr pudră. De asemenea, le putem umple cu gem sau pastă de ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!