Rețetă simplă – Ruladă delicioasă de ciocolată, cu cremă de lapte
Ingrediente necesare pentru blatul de ciocolată:
200 g făină
200 g zahăr
5 ouă
2 linguri pudră de cacao
1 linguriță praf de copt
75 ml apă fierbinte
5 g zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru crema de lapte:
300 g lapte condensat
150 g unt
5 g zahăr vanilat
Opțional: Miez de nucă mărunțit
Ingrediente necesare pentru decor:
Ciocolată neagră
Miez de nucă mărunțit
Mod de preparare:
Începem cu aluatul:
Batem spumă ouăle, cu ajutorul mixerului, apoi adăugăm treptat zahărul și continuăm să batem până obținem o textură voluminoasă.
Amestecând continuu, punem și zahărul vanilat și apa fierbinte, după care adăugăm treptat și făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao și amestecăm cu spatula.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, turnăm amestecul în tavă, întindem uniform și coacem timp de 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.
Timpul de coacere variază de la cuptor la cuptor, așa că blatul trebuie verificat dacă este gata, cu o scobitoare.
După ce s-a copt, răsturnăm blatul pe un prosop curat și umed de bucătărie, scoatem hârtia de copt și rulăm cu tot cu prosop. Lăsăm deoparte până de răcește complet.
Între timp, ne ocupăm de cremă: batem untul moale, cu mixerul, câteva minute, apoi, bătând continuu, adăugăm câte o lingură de lapte condensat și zahărul vanilat. După plac, se poate adăuga miez de nucă.
Dacă blatul s-a răcit complet, îl derulăm și întindem uniform crema peste el, apoi îl rulăm din nou.
Decorăm cu ciocolată topită și miez de nucă, apoi băgăm la frigider pentru 4 ore.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!