Corpul nostru este conceput să fie alcalin dar, din păcate, majoritatea oamenilor urmează o dietă occidentală bogată în alimente acide și săracă în alimente alcaline, care favorizează apariția bolilor precum boala cardiacă, cancer, accident vascular cerebral, afecțiuni ale pielii, alergii, condiții autoimune etc.
Adăugarea de alimente alcaline în dieta ta zilnică va contribui la echilibrarea nivelului pH-ului tău. Să vedem care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi în fiecare zi…
1. Lămâile
Sunt extrem de bogate în minerale alcaline (potasiu și magneziu) care au efecte alcalinizante. De asemenea, sunt o sursă bună de calciu, fier și vitaminele A, C și complexul B, precum și de fibre pectinice și carbohidrați, au puteri antibacteriene, antivirale și de stimulare a sistemului imunitar. Îmbunătățesc digestia, ajută la pierderea în greutate și mențin sănătatea pielii.
2. Castraveții
Pot neutraliza rapid acizii și ajută la digestie, sunt o excelentă sursă de vitamina K, C și diverse vitamine din complexul B, conțin o cantitate bună de cupru, aminoacizi, carbohidrați, fibre solubile și insolubile, potasiu, mangan, fosfor, magneziu, biotină și silica.
Au puține calorii, conțin antioxidanți și au proprietăți antiinflamatorii, îmbunătățesc digestia, reduc riscul de boală cardiacă și scad nivelul de zahăr din sânge.
3. Frunzele de sfeclă roșie
Sunt printre cele mai alcaline alimente din lume. De asemenea, au capacitatea de a stimula producția de bilă și te ajută să digeri mai bine alimentele grase.
4. Bananele
Sunt foarte alcaline, sunt o sursă excelentă de fibre care ajută digestia și eliminarea toxinelor din tractul digestiv.
5. Tofu
Este un aliment alcalin obținut din soia. Are un conținut scăzut de calorii și este o sursă de proteine și fier.
Este bogat în izoflavone care protejează împotriva bolilor de inimă și a bolilor cerebrale legate de vârstă.
6. Pepenele roșu
Este plin de apă și nutrienți și are un pH alcalin care poate fi extrem de benefic pentru îmbunătățirea sănătății tal generale. De asemenea, conține anumite vitamine și minerale esențiale, este bogat în antioxidanți și are un conținut ridicat de fibre.
7. Varza kale
Este una dintre cele mai alcaline alimente de pe lista noastră. O sursă excelentă de energie, bogată în vitaminele A, E și C și flavonoide.
8. Afinele
Consumul zilnic de afine a fost asociat cu o sănătate mai bună a inimii. Afinele au proprietăți antioxidante, reduc stresul oxidativ și împiedică îmbătrânirea prematură.
9. Caisele
Caisele au un conținut ridicat de alcalinitate când sunt consumate crude, dar când sunt uscate, conținutul lor alcalin crește semnificativ. Teoria este că deshidratarea nu doar concentrează aroma, ci și substanțele nutritive care fac caisele să fie sănătoase.
10. Fasolea verde
Studiile au arătat că țesutul conjunctiv și oasele tale au nevoie de siliciu. Fasolea verde, fiind foarte bogată în siliciu, poate fi benefică pentru oasele tale.
11. Avocado
Ajută la eliminarea deșeurilor acide și promovează un mediu mai alcalin în corpul tău. Este plin de nutrienți, fibre alimentare, potasiu, seleniu și conține și o cantitate importantă de grăsimi sănătoase, vitamina K și C, A și B5. Îmbunătățește sănătatea inimii, stimulează sistemul imunitar și combate inflamația.
12. Usturoiul
Are proprietăți antivirale, antibacteriene, antioxidante și antifungice. De asemenea, conține vitaminele b1, B6, C, mangan, calciu, cupru, seleniu și ajută la detoxifierea organismului, promovează sănătatea inimii, stimulează sistemul imunitar, scade tensiunea arterială și susține funcția hepatică.
13. Migdalele
Au un conținut impresionant de calciu, fier și proteine și sunt excelente pentru pierderea în greutate. Sunt un excelent alcalinizator și mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp.
14. Ardeii iuți cayenne
Este unul dintre cele mai alcalinizante alimente, plin de beneficii antioxidante și antiinflamatorii. Ajută digestia și luptă împotriva toxinelor din organism.
15. Algele marine
Sunt alcalinizante și pline de micronutrienți cunoscuți pentru beneficiile lor remarcabile pentru sănătate.
Oferă o cantitate generoasă de aminoacizi esențiali și antioxidanți.
16. Ardeiul iute jalapeno
Ajută corpul să mențină un nivel sănătos de pH, susțin sistemului endocrin și elimină radicalii liberi din organism.
Care dintre alimentele de mai sus fac deja parte din dieta ta zilnică?