Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Dovlecei la cuptor, cu carne tocată și orez – Dovlecei fragezi și gustoși, suculenți și aromați
Ingrediente necesare:
- 3 dovlecei tineri
- 400 g carne tocată
- Jumătate pahar orez fiert
- 1 morcov
- 1 ceapă
- Ulei pentru prăjit
- 120 g cașcaval
- 3-4 linguri smântână fermentată sau maioneză
- 2 căței usturoi
- Sare și piper și alte condimente după gust
Mod de preparare:
Tăiem dovleceii în jumătăți, pe lungime. Scoatem pulpa cu o linguriță și îndepărtăm o fâșie de coajă de pe fundul fiecărei jumătăți (pentru stabilitate) după care le așezăm într-o tavă unsă cu ulei.
Tocăm mărunt pulpa de dovlecel.
Pentru umplutură, tocăm ceapa cubulețe și o prăjim într-o cantitate mică de ulei încins, până se înmoaie. Adăugăm morcovul dat pe răzătoarea mare, amestecăm și prăjim totul împreună timp de 1-2 minute, amestecând frecvent. Lăsăm legumele să se răcească. Punem carnea tocată într-un bol, adăugăm sare, piper, orez fiert, legumele prăjite, pulpa de dovlecei și amestecăm foarte bine.
Presărăm jumătățile de dovlecei cu un pic de sare și le umplem cu compoziția de carne. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 20 de minute.
Între timp, amestecăm smântâna cu cașcavalul ras și cu usturoiul pisat. Scoatem tava din cuptor, ungem dovleceii cu amestecul de cașcaval și îi dăm înapoi la cuptor pentru încă 20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!