Ruladă de cașcaval, umplută cu șuncă, ouă, hrean și… – Aperitiv elegant și savuros
Ingrediente necesare:
- 400 g cașcaval – fierbem timp de 40 de minute, după care întindem
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 300 g șuncă
- 5 ouă fierte
- 1 brânză topită
- 200-250 g unt la temperatura camerei
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță hrean
- 1 linguriță muștar
- Ceapă verde, ardei
Mod de preparare:
Punem cașcavalul pe un prosop curat de bucătărie. Împachetăm cașcavalul în prosop și folosind o lingură de lemn, punem în apă și fierbem cașcavalul timp de 40 de minute.
Între timp, pregătim umplutura. Punem într-un bol untul moale, bucățelele de ouă fierte, brânza topită, sarea, hreanul, muștarul și omogenizăm foarte bine. Dăm la frigider.
După 40 de minute, scoatem cașcavalul din prosop și îl întindem imediat într-un blat dreptunghiular, gros de 0,5 cm. Punem șunca deasupra, ungem cu umplutura pregătită anterior și presărăm deasupra rondele de ceapă verde și bucățele de ardei gras. Rulăm cu grijă după care împachetăm ruladal în folie de aluminiu și o dăm la frigider pentru 1-2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!