Rețetă cu imagini, pas cu pas – Ruladă Aperitiv, ideală pentru masa de Sărbătoare – Rețetă ușoară și rapidă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 100 g smântână
- 1-2 morcovi
- Sare și piper
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 200 g brânză telemea (sau brânză topită, feta)
- 1 legătură mărar
- 2 linguri smântână
- 1 linguriță muștar
- Sare și piper
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol și le mixăm până obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.
Încorporăm smântâna, sarea, piperul și la final încorporăm și morcovii dați prin răzătoarea mare.
Transferăm compoziția pe o tavă (40*35cm) tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Pentru umplutură, trecem brânza telemea prin răzătoarea mică și o amestecăm cu mărarul tocat mărunt, smântâna, muștarul, sare și piper.
După coacere, scoatem tava din cuptor, îndepărtăm hârtia de copt și întindem umplutura pe blat. Rulăm, înfășurăm rulada în hârtie e copt și o dăm la frigider pentru 30-40 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!