Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă în vas yena, cu banane – Aveți nevoie de 3 ouă, 160g zahăr, 200 ml lapte, 250g făină, 2-3 banane și…
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 160 g zahăr tos
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- 250 g făină
- 10 g praf de copt
- Zahăr vanilat după gust
- 2-3 banane
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol și le amestecăm bine cu zahărul tos. Încorporăm laptele, untul topit și răcit și vanilia. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
După omogenizare, transferăm un pic mai mult de jumătate din aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem fâșiile de banane deasupra și le acoperim cu aluatul rămas.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25-30 minute. După coacere lăsăm prăjitura să se răcorească, după care o răsturnăm pe un tocător și îndepărtăm hârtia de copt.
O întoarcem în poziția inițială, o porționăm și o putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!