Rețetă rapidă, gustoasă și sățioasă – Dovlecei cu carne tocată, cartofi și sos savuros – Se pun ingredientele în vas și se dă la cuptor…
Ingrediente necesare pentru sos:
- 65 g unt
- 25 g făină
- 250 ml lapte
- 75 ml supă de legume
- 50 g cașcaval ras
- Nucșoară
Alte ingrediente necesare:
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- 400 g carne tocată (noi am folosit piept de pui pe care l-am măcinat în blender)
- 1 linguriță sos de roșii
- 425 ml conservă de roșii
- 500 g dovlecei
- 500-600 g cartofi
- 50 g pesmet și 15 g unt
- 25 g unt
Mod de preparare:
Pentru sos, topim untul într-un vas. Amestecând continuu cu telul, încorporăm făina după care încorporăm treptat și laptele. Fierbem până sosul se îngroașă după care adăugăm supa de legume, cașcavalul ras și nucșoara. Omogenizăm și condimentăm cu sare și piper. Gătim sosul timp de 5-8 minute, amestecând continuu.
Tocăm mărunt ceapa. Încingem 2 linguri de ulei într-o tigaie și prăjim carnea până se rumenește ușor. Adăugăm ceapa, amestecăm. Adăugăm sare, piper și călim totul împreună timp de câteva minute. Adăugăm pasta de roșii și amestecăm bine. Adăugăm și roșiile din conservă și gătim timp de 3 minute pe foc mediu.
Ungem cu unt o tavă și punem un strat de sos în ea. Peste sos punem, în straturi: rondele de cartofi, carnea din tigaie, rondele de dovlecei, un strat de sos, rondele de cartofi, rondele de dovlecei.
Amestecăm pesmetul cu untul până obținem o consistență nisipoasă după care presărăm amestecul peste rondelele de dovlecei. Punem deasupra feliuțe de unt rece (25g) și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 50-60 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!