E o prăjitură tare bună, cred că vă este cunoscută, fiind o rețetă mai veche… Eu am trișat un pic la cremă, de aceea e așa de înaltă, dar am să pun rețeta cum o am scrisă și apoi vă zic cum am făcut eu…
Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 200 g zahăr, 2 linguri cacao, 70 g făină, 1 linguriță de bicarbonat
Se bat albușurile spumă tare, se pune zahărul pe rând, bătând în continuare, se pun gălbenușurile, bicarbonatul, apoi se amestecă ușor făina și cacao. Se coace un blat.
Ingrediente pentru cremă: 2 plicuri budincă de vanilie, 10 linguri de zahăr, 500 ml lapte, 4 gălbenușuri, 1 vanilie, 200 g unt
Se pun pe foc jumătate din lapte, jumătate din zahăr și vanilia. Budinca se amestecă cu restul de zahăr, cu gălbenușurile, apoi cu laptele rămas. Când laptele de pe foc începe să fiarbă, se amestecă compoziția cu budinca și se fierbe în continuare, amestecând până la îngroșare… Se lasă la răcit, acoperit cu o folie, ca să nu formeze crustă… Rece, se amestecă cu untul frecat spumă și se pune crema peste blat.
Deasupra, punem glazura din albușurile rămase de la cremă:
4 albușuri se bat spumă tare, se pun pe rând 8 linguri de zahăr, se pun pe baie de abur și se continuă baterea până se îngroașă și până se topește zahărul… Se pune peste cremă și se nivelează frumos, apoi se rade ciocolata…
După cum ziceam… Am făcut o cremă rapidă cu crema OLE instant pentru prăjituri, am pus 2 plicuri de cremă, 300 ml lapte și 300 ml frișcă lichidă, vanilie, am mixat totul și am adăugat peste blat… Deasupra, am pus un strat de frișcă… E mai rapidă, și la fel de bună…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.