Rețetă cu imagini, pas cu pas – Piept de pui la cuptor, în vas yena – Caserolă fragedă și suculentă (cu piept de pui și sos savuros)
Ingrediente necesare:
- 4 bucăți piept de pui
- 200 ml smântână de gătit
- 200 g smântână
- 300 g roșii cherry
- 1 legătură ceapă verde
- 1 bucată mozzarella
- Sare, piper, boia
- Jumătate linguriță granule supă pui
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Condimentăm carnea cu sare, boia și piper pe ambele părți. Încingem 2 linguri de ulei într-o tigaie, punem carnea în ea și prăjim până carnea se rumenește frumos pe ambele părți. Transferăm carnea într-o tavă.
Tocăm rondele ceapa verde și roșiile în jumătăți. Punem aceste două ingrediente în tavă, peste carne.
Punem smântâna de gătit într-o cratiță, adăugăm sare și piper și aducem până la punctul de fierbere. Adăugăm și smântâna și jumătate linguriță granule pentru supă de pui și omogenizăm.
Turnăm sosul în tavă și punem deasupra bucățelele de mozzarella. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute…
După coacere, decorăm cu rondele de ceapă verde. Servim alături de orez, paste sau cartofi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!