Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă fină și cremoasă – Rețetă fără coacere – Se prepară din 2 ouă, 50g făină, 220g unt, 300g biscuiți, 400g iaurt și…
Ingrediente necesare pentru o tavă de 18 cm:
- 300 g biscuiți cu cacao
- 120 g unt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 150 g zahăr
- 2 linguriță zahăr vanilat
- 50 g făină
- 2 ouă
- 400 g iaurt natural sau smântână
- 100 g unt
Mod de preparare:
Pentru umplutură, punem zahărul tos, 1 linguriță de vanilat și făina într-un vas. Amestecăm după care încorporăm și ouăle. Adăugăm iaurtul, omogenizăm și, amestecând continuu, aducem compoziția până la punctul de fierbere. După ce dă în clocot, fierbem pe foc mic timp de 2 minute, amestecând din când în când.
Lăsăm compoziția să se răcorească un pic după care îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească până la temperatura camerei. O dăm la frigider.
Mixăm untul moale împreună cu 1 linguriță de zahăr vanilat. Mixând continuu, adăugăm treptat crema rece și omogenizăm.
Amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit. Transferăm jumătate din acest amestec în tavă și turnăm și umplutura în ea. Acoperim umplutura cu amestecul rămas de biscuiți și unt.
Învelim tortul cu folie alimentară și îl dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!