Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Rețetă rapidă, fără coacere – Tort de casă cu iaurt, afine și biscuiți Oreo – Rețetă de colecție, de nota 10 cu felicitări 🙂
Ingrediente necesare pentru blat:
- 270 g biscuiți Oreo
- 70 g unt topit
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 ml frișcă lichidă 30%
- 375 g iaurt
- 80 g zahăr pudră
- 22 g gelatină pudră amestecată cu 80-100 ml de apă
- 250 g afine fierte împreună cu 80 g zahăr tos
Pentru această rețetă folosim o tavă de 22 cm
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit, până la omogenizare. Transferăm compoziția în tavă, formând un blat uniform. Dăm tava la frigider.
Pentru cremă, punem afinele într-un vas. Pasăm cu blenderul vertical, adăugăm zahărul și punem pe foc. După ce dă în clocot, fierbem timp de 5-6 minute. Luăm de pe foc și lăsăm să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
Amestecăm gelatina cu apa, lăsăm să se umfle, după care o încălzim până devine fierbinte, fără să o fierbem.
Mixăm frișca spumă tare. Punem iaurtul într-un vas, adăugăm zahărul pudră și amestecăm bine. Încorporăm și aproape toată cantitatea de afine, gelatina caldă și un sfert din cantitatea de frișcă.
După omogenizare, adăugăm și frișca rămasă și turnăm compoziția peste blatul de biscuiți. Deasupra punem compoziția de afine rămasă și amestecăm cu o scobitoare, după cum se vede în imaginea de mai jos.
Dăm tortul la frigider pentru minim 2-3 ore. Ulterior, scoatem tortul din tavă și decorăm în continuare cu afine și frișcă, după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!