Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură de casă cu foi fragede și fine (bogată în cremă de ciocolată) – Se prepară din 670g făină, 120g zahăr pudră, 1 l lapte, 150g unt și…
Ingrediente necesare pentru foi:
- 550 g făină
- 1 linguriță bicarbonat de amoniu (Szalalkali)
- 10 g zahăr vanilat
- 250 ml lapte
- 120 g zahăr pudră
- 100 g unt
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru crema de ciocolată:
- 1 L lapte
- 280 g zahăr tos
- 50 g pudră de cacao
- 120 g făină
- 20 g zahăr vanilat
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pentru foi, cernem făina într-un bol. Adăugăm bucățelele de unt, zahărul pudră și cel vanilat, un praf de sare, bicarbonatul de amoniu amestecat cu laptele și frământăm un aluat omogen. Transferăm aluatul pe suprafața de lucru și formăm un baton lung. Tăiem în 6 părți egale din care formăm 6 bile.
Întindem fiecare bucată într-o foaie de 25*30 cm, pe suprafața de lucru presărată cu făină. Transferăm foile, pe rând, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le înțepăm cu o furculiță și le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 7-9 minute fiecare.
Pentru cremă, amestecăm făina cu zahărul și pudra de cacao. Adăugăm și un pic de lapte și amestecăm până la omogenizare, având grijă să nu rămână cocoloașe. Punem laptele rămas la fiert.
Când laptele este aproape de punctul de fierbere, adăugăm amestecul de cacao și fierbem crema până se îngroașă, amestecând continuu. Luăm de pe foc, adăugăm untul și omogenizăm.
Umplem foile cu crema de ciocolată. Peste ultima foaie punem o tavă și apăsăm ușor. Împachetăm prăjitura în folie de aluminiu și o dăm la frigider peste noapte.
A doua zi, o pudrăm cu zahăr pudră și putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!