Ingrediente:
- 5 ouă
- 5 linguri făină
- 5 linguri zahăr
- 300 g vișine (alte fructe mici)
- sare
- 2 linguri ulei
- 1 praf de copt
Mod de preparare:
1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul și mixăm până la omogenizare.
ADVERTISEMENT
2. Într-un bol separat, amestecăm gălbenușurile cu 2 linguri de ulei.
3. Treptat, adăugăm gălbenușurile în spuma de albușuri. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt. Mixpm bine, de jos în sus, până la omogenizare.
4. Turnăm aluatul într-o tavă de chec acoperită cu hârtie de copt. Pe deasupra, așezăm vișinele și coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!