Am folosit același blat ca la Prăjitura Amandina:
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 30 ml apă
- 40 ml ulei (un păhărel mic)
- 20 g cacao
- 8 linguri făină
Albușurile se bat spumă cu apa și apoi cu zahărul. Gălbenușurile se freacă puțin cu uleiul, se pun peste albușuri, se amestecă bine și se adaugă și făina amestecată cu cacao. Se amestecă ușor, cu lingura de lemn…
Se dă la cuptor 35-40 minute, sau până trece testul scobitorii…
Ingrediente pentru sirop: 400 ml apă și 200 g zahăr
Se pun pe foc până se topește zahărul, se adaugă 2 plicuri de cappuccino și se dă un clocot. Se ia și se lasă deoparte, la răcit…
Peste blatul însiropat, am pus un jeleu de vișine, pe care l-am făcut așa…
Dintr-un borcan mare de compot de vișine, am strecurat vișinele, am mai completat cu suc până am avut 400g, le-am amestecat cu 150g zahăr și am pus pe foc până s-a topit zahărul… când a început să dea în clocot, am dat deoparte…
În această compoziție am amestecat o gelatină (10g), pe care am dizolvat-o cu câteva linguri de suc cald, din compotul ce l-am luat de pe foc…
În cadrul pentru prăjitură am pus blatul și, când jeleul a început să se închege, l-am adăugat peste blat și l-am întins uniform…
Dacă nu aveți cadru pentru prăjituri, puteți folosi și tava în care ați copt prăjitura… Dar, în acest caz, va trebui să o tăiați direct în tavă…
În timp ce s-a întărit jeleul, am pregătit repede crema…
500 ml lapte, 150 ml frișcă lichidă, 100g zahăr pudră și 2 plicuri crem Ole de ciocolată
Se pun toate într-un bol și se bat cu mixerul, până obțineți o cremă consistentă…
Întindem toată crema peste jeleu…
Pentru glazură, am folosit sucul rămas de la compot și am mai adăugat și suc de vișine, până am obținut 400 ml de lichid…
Lichidul împreună cu 4 linguri de zahăr și 2 plicuri tort-gelee roșu (gelatina transparentă care se pune peste fructe), se fierbe 2-3 minute, apoi se pune cald peste prăjitură…
După ce se întărește glazura, se scoate cadrul și se poate porționa… Ca să obțineți feliuțe frumoase, băgați cuțitul sub jet de apă fierbinte de fiecare dată înainte de a tăia…
Eu am ornat fiecare felie cu puțină frișcă și ciocolată…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.