Rețetă fără coacere, explicată pas cu pas, cu imagini – Desert de casă (cu iaurt, căpșuni și frișcă ) – Se prepară ușor și o să vă placă mult
Ingrediente necesare:
- 250 g căpșuni
- 3 linguri zahăr
- Jumătate linguriță zeamă de lămâie
- 300 ml frișcă lichidă
- 125 g iaurt de căpșuni
- Căpșuni pentru decor
Mod de preparare:
Spălăm căpșunile, le tăiem și le punem într-o cratiță. Adăugăm zahărul, zeama de lămâie și amestecăm bine. Punem cratița pe foc și gătim amestecul timp de 10 minute, după care mixăm cu blenderul vertical până obținem un piure. Trecem piureul prin sită și îl lăsăm să se răcească.
Tăiem căpșunile pentru decor și le așezăm într-o tavă: la bază și pe margini.
Amestecăm piureul cu frișca bătută spumă și cu iaurtul. Transferăm compoziția în tavă, uniformizăm și dăm tava la congelator pentru 3 ore. Ulterior, răsturnăm desertul pe un platou.
Savurați cu poftă! Poftă bună!