Rețetă cu imagini – Rețetă de aluat moale și pufos (pentru pizza la tigaie) – Aveți nevoie de 150g făină, 110 ml apă, 2g drojdie instant și…Rețetă cu imagini –
Ingrediente necesare:
- 150 g făină
- 2 g drojdie instant
- 110 ml apă caldă
- 3 g sare
- 3 g zahăr
Alte ingrediente necesare:
- 4 linguri sos de roșii
- 150 g mozzarella
- Busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia în apa caldă și o lăsăm deoparte pentru 10 minute. Într-un bol adânc amestecăm făina cu sarea și zahărul după care adăugăm și apa cu drojdie și frământăm un aluat omogen și neted.
Presărăm un pic de făină în bol și transferăm aluatul în el. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la loc cald, la dospit, timp de 1 oră.
După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Formăm o bilă pe care o aplatizăm cu mâinile.
Ungem o tigaie cu un pic de ulei și transferăm blatul în ea. Punem tigaie pe foc mare și când blatul se rumenește în partea inferioară, îl întoarcem pe cealaltă parte. Întindem sosul deasupra, punem bucățile de mozzarella și acoperim cu capac până mozzarella se topește.
La final decorăm cu busuioc proaspăt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!