Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tartă de casă (cu bezea și cremă de piersici) – Se prepară din 5 ouă, 350g piersici, 250g făină, 200g unt, 70g amidon și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 250 g făină
- 150 g zahăr
- 150 g unt
- 1 ou
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 350 g piersici (proaspete sau din conservă)
- 50 g unt
- 100 g zahăr
- 4 gălbenușuri
- 70 g amidon
- 100 ml apă
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 4 albușuri
- 150 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Adăugăm zahărul, cubulețele de unt, oul și frământăm un aluat omogen. Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider.
Curățăm piersicile de coajă și le tăiem în bucăți. Într-un bol, amestecăm untul, zahărul, gălbenușurile și amidonul. Adăugăm bucățile de piersici, apa și mixăm cu blenderul vertical până la omogenizare.
Transferăm compoziția într-un vas. Punem vasul pe foc și fierbem până compoziția se îngroașă.
Tapetăm o tavă de 26 cm cu hârtie de copt și o ungem cu unt. Punem aluatul rece în tavă, formăm un blat uniform și turnăm umplutura deasupra. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute.
Între timp, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat și zahărul. Transferăm spuma într-un poș și decorăm tarta după care reducem temperatura la 120 de grade și coacem tarta pentru încă 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!