Este o prăjitură delicioasă, moale, pufoasă și ciocolătoasă… blatul pufos contrastează cu nucile crocante… Se face rapid și ușor, din doar câteva ingrediente… Este delicioasă lângă o cană cu lapte cald… Puteți ajusta cantitățile în funcție de preferințe…
Ingrediente necesare:
- 1 cană de zahăr
- jumătate de cană de făină
- jumătate de pachet de unt
- 2 ouă
- 2 linguri de cacao
- 100 grame nuci
- 1 praf de copt
Mod de preparare:
Pentru început, preîncălzim cuptorul și tapetăm o tavă de 23×23 cm cu unt.
Într-un bol, amestecăm făina, zahărul, cacao și praful de copt.
Mixăm bine ouăle cu untul moale, la temperatura camerei…
Compoziția obținută o adăugăm celei uscate și amestecă bine, până la omogenizare…
Turnăm totul în tavă și presărăm deasupra nucile tocate grosier, cu cuțitul…
Se ține la cuptor aproximativ 25-35 minute sau până ce trece testul scobitorii…
După acest timp, scoatem din cuptor, așteptăm să se răcească și porționăm prăjitura…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord de la dna. Margareta Cismasiu, de pe blogul personal…