Rețetă fără făină, fără zahăr și fără unt – Desert aromat și delicat, extrem de fin
Ingrediente necesare:
- 600 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 100 g miere (sau 150-200g dacă vă plac deserturile mai dulci)
- 20 g zahăr vanilat
- 40 g amidon
- 500 g lapte (pentru cremă)
- 100 g lapte pentru gelatină
- 18-20 g gelatină
Mod de preparare:
Amestecăm gelatina cu laptele și o lăsăm deoparte timp de 10 minute, să se umfle.
Separat, amestecăm ouăle cu amidonul și cu 50 g de lapte. Turnăm și laptele rămas și punem la fiert. Fierbem la foc mediu timp de 7-8 minute, până compoziția devine groasă și apar primele bile. Amestecăm continuu.
Lăsăm crema astfel obținută să se răcorească, după care adăugăm mierea, vanilia și amestecăm bine.
Punem brânza într-un bol, pasăm cu blenderul vertical cât să devină omogenă după care adăugăm crema și continuăm să amestecăm cu blenderul.
Înfierbântăm gelatina, doar cât să se topească și nu mai mult de 60 grade. Adăugăm gelatina în compoziția de brânză și amestecăm bine.
Tapetăm baza unui inel de patiserie de 18-20 cm cu folie de aluminiu. transferăm compoziția, îl acoperim cu folie de plastic și dăm la frigider pentru 6-8 ore.
Ulterior, trecem cu un cuțit subțire pe marginile formei și o îndepărtăm. Decorăm cu fructe și/ sau ciocolată topită.
Savurați cu poftă! Poftă bună!