Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Choux Aperitiv, cu umplutură de cașcaval – Eclere aperitiv, fragede și gustoase, cu adevărat savuroase
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 125 ml apă
- 65 g unt
- Jumătate linguriță sare
- Jumătate linguriță zahăr
- 2 ouă mai mari
- 75 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 ml lapte
- 50 g făină
- 200 g cașcaval ras
- 150 g unt
- Sare și nucșoară după gust
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem apa într-un vas. Adăugăm zahărul, untul și sarea. Încălzim totul până la omogenizare după care adăugăm făina și amestecăm repede. Prăjim aluatul până se omogenizează și începe să se desprindă de pe marginile vasului.
Luăm vasul de pe foc și lăsăm aluatul să se răcorească, după care încorporăm în câte un ou, pe rând. Omogenizăm după fiecare ou adăugat.
Setăm cuptorul la 175 de grade, încălzire sus-jos.
Transferăm aluatul într-un poș cu dui de stea și formăm gogoșile pe tava tapetată cu hârtie de copt (de mărimea unei nuci, aproximativ), lăsând spațiu suficient între ele. Dăm tava la cuptor pentru 25-30 de minute. După coacere, lăsăm gogoșile să se răcească.
Pentru sos, topim 50 d de unt și prăjim în el făina. Turnăm și laptele în fir subțire, amestecând continuu cu un tel. Fierbem până se îngroașă și adăugăm sare, nucșoară și cașcavalul ras (păstrăm un pic de cașcaval pentru decor). Omogenizăm, acoperim suprafața sosului cu folie alimentară și îl lăsăm să se răcească.
Adăugăm untul rămas în sosul răcit și mixăm până la omogenizare. Transferăm într-un poș cu dui de stea.
Tăiem căpăcelele gogoșilor și le umplem cu sosul de cașcaval. Peste sos punem un pic de cașcaval ras și punem căpăcelele deasupra.
Notă: din aceste cantități, obținem destul de mult sos. Așadar, fie pregătim sosul din doar jumătate din cantitățile date mai sus, fie pregătim porție dublă de gogoșele.
Savurați cu poftă! Poftă bună!