Prăjitură din aluat dospit, cu cireșe – Se prepară din 600g făină, 2 ouă, 100g zahăr, 100 ml ulei, 250 ml lapte și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 42 g drojdie proaspătă
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr tos
- 250 ml lapte
- 100 ml ulei
- Jumătate plic praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 100 g făină
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g unt topit
- Cireșe fără sâmburi
Mod de preparare:
Amestecăm drojdia cu laptele cald. adăugăm 1 lingură de zahăr și lăsăm deoparte, la loc cald, timp de 10-15 minute.
După cele 10-15 minute, adăugăm și celelalte ingrediente și frământăm un aluat omogen și neted. Nu lăsăm aluatul la dospit: îl și împărțim în două părți egale și le întindem cu mâna la mărimea tăvii.
Transferăm în tăvi înalte, punem cireșele deasupra și lăsăm la loc cald, la dospit, pentru aproximativ 45 minute.
Între timp, punem într-un bol 100 g de făină, 100 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 100 g de unt topit și amestecăm foarte bine. Dăm la frigider.
După cele 45 de minute, presărăm pește cireșe compoziția scoasă din frigider. Dăm tăvile la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-30 de minute.
Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!