Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Pateuri aperitiv (Pernuțe) cu brânză și cașcaval – Gustărică simplă, rapidă și savuroasă – Rețetă de colecție, nota 10 cu felicitări! 🙂
Ingrediente necesare:
- 250 g făină
- 250 g unt
- 250 g brânză de vaci
- 2 lingurițe sare
- 1 ou pentru uns
- 100 g cașcaval deasupra
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea, cubulețele de unt, brânza și frământăm un aluat și un pic mai moale.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl mai frământăm un pic, până la omogenizare. Întindem aluatul într-o formă dreptunghiulară, la o grosime de 1,5 cm aproximativ. Transferăm aluatul într-o pungă și dăm la frigider pentru 1 zi.
A doua zi, scoatem aluatul din pungă și îl punem pe suprafața de lucru presărată cu făină. Îl întindem la o grosime de 0,5 cm. Ungem cu ou bătut, presărăm cașcavalul ras deasupra și tăiem în pătrățele.
Transferăm pernuțele pe tava tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade, pentru 15-20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!