Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură fragedă și sfărâmicioasă (cu brânză dulce) – Prăjitură de casă gustoasă și savuroasă, foarte ușor de făcut – Rețetă de nota 10+
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 125 ml lapte
- 15 g drojdie
- 1 praf de zahăr
- 220 g făină
- 25 g zahăr
- 1 praf de sare
- 1 gălbenuș
- 25 g unt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 20 g amidon alimentar
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 500 g brânză de vaci
Ingrediente necesare pentru stratul superior:
- 170 g făină
- 100 g zahăr
- 1 praf de sare
- Jumătate linguriță scorțișoară
- 100 g unt moale
Mod de preparare:
Pentru foi, amestecăm laptele cald cu drojdia și un praf de sare. Dizolvăm și lăsăm ca drojdia să se activeze. Cernem făina într-un bol. Adăugăm zahărul, sarea și amestecăm. adăugăm drojdia, gălbenușul, untul topit și frământăm un aluat omogen și elastic.
Presărăm suprafața aluatului cu un pic de făină și îl lăsăm la dospit timp de 30 de minute.
Pentru umplutură, punem untul moale într-un bol. Adăugăm zahărul și mixăm spumă. Adăugăm oul întreg, amidonul și mixăm din nou până la omogenizare. Adăugăm coaja de lămâie, brânza de vaci și omogenizăm din nou.
Pentru stratul superior, punem făina într-un bol. Adăugăm zahărul, sarea, scorțișoara și amestecăm. încorporăm și untul moale, frământând un aluat cu mâinile.
Ne întoarcem la aluatul dospit: îl transferăm pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl întindem la mărimea tăvii (30*30 cm). Îl transferăm în tava unsă cu unt. Întindem umplutura peste foaia din tavă și sfărâmăm aluatul cu scorțișoară deasupra. Lăsăm prăjitura la temperatura camerei pentru 15 minute.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 25 de minute aproximativ.
Savurați cu poftă! Poftă bună!