Choux a la creme cu cremă de ciocolată și frișcă – Se prepară din 7 ouă, 5 linguri zahăr, 500 ml lapte și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 200 ml apă
- 100 ml ulei
- 1 cană făină (cană de 250 ml)
- 4 ouă
Ingrediente necesare pentru crema de ciocolată:
- 3 gălbenușuri
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 4 linguri făină
- 1 lingură pudră de cacao
- 5 linguri zahăr tos
- 500 ml lapte
- 100 g ciocolată neagră
- 50 g Nutella
- 3 albușuri
- 30 g gelatină foi
Ingrediente necesare pentru frișcă:
- 2 plicuri frișcă
- 250 ml lapte
- Zahăr după gust
Ingrediente necesare pentru decor:
- 20 g ciocolată neagră
- 1 lingură ulei
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem apa la fiert. Adăugăm uleiul și când ajunge la punctul de fierbere, luăm amestecul de pe foc. Amestecând continuu adăugăm făina. Punem înapoi pe foc și amestecăm până aluatul începe să se desprindă de pe marginile cratiței. Luăm cratița de pe foc, lăsăm compoziția să se răcorească puțin după care încorporăm pe rând gălbenușurile.
Setăm cuptorul la 200 de grade. Transferăm aluatul într-un poș și tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Formăm cojile (diametru de aprox. 4 cm) pe tavă cu ajutorul poșului.
Dăm tava la cuptor pentru 35-40 minute. Avem grijă să nu deschidem ușa cuptorului în timpul coacerii! După ce cojile sunt gata, nu scoatem tava din cuptor. Închidem focul, întredeschidem ușa cuptorului și lăsăm tava înăuntru pentru 10 minute.
Ulterior, scoatem tava și lăsăm cojile să se răcească complet.
Pentru crema cu ciocolată, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul vanilat. Adăugăm și zahărul tos și făina, pudra de cacao și aproximativ 100 ml de lapte.
Punem laptele rămas la fiert. Adăugăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm până crema se îngroașă. Luăm crema de pe foc, adăugăm bucățelele de ciocolată și Nutella și amestecăm până la omogenizare. Încorporăm și albușurile bătute spumă tare și gelatina înmuiată în apă. Dăm crema la frigider.
Pentru frișcă, punem pudra de frișcă și zahărul în lapte și mixăm.
Pentru decor, topim ciocolata împreună cu uleiul, pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare.
Tăiem cojile în două, umplem cu crema de ciocolată și cu frișca. Trecem capacele prin ciocolată topită și le așezăm deasupra stratului de frișcă. Decorăm în continuare cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!