Retetă pas cu pas, cu imagini – Pizza de casă cu brânzeturi și sos de usturoi – Pizza foarte gustoasă și foarte ușor de pregătit
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 200 g făină
- 5 g drojdie uscată
- 1 lingură zahăr
- Jumătate lingură sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 120 ml apă caldă
Ingrediente necesare pentru sosul de usturoi:
- 10 g usturoi pisat
- 20 g unt topit
- 30 g cremă de brânză
Alte ingrediente necesare:
- 280 g mozzarella
- Parmezan
- Pătrunjel, oregano după gust – opțional
Mod de preparare:
Pentru aluat, dizolvăm drojdia și zahărul în apa caldă. Lăsăm deoparte pentru câteva minute, până drojdia se activează. Cernem făina într-un bol, adăugăm sare și amestecăm. Adăugăm și amestecul de drojdie și frământăm un aluat omogen, încorporând și uleiul.
Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie sau cu folie alimentară și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, până își dublează volumul. Între timp, pregătim sosul de usturoi, omogenizând ingredientele necesare.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl întindem. Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungem cu sosul de usturoi și punem și brânzeturile și verdeața deasupra.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 210 de grade pentru 8-10 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!