Prăjitură la tavă, simplă, aromată și delicioasă – Negresă cu frișcă și cafea
Ingrediente necesare pentru blat:
- 135 g unt
- 3 linguri cafea instant
- 105 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 120 g făină
- 30 g pudră de cacao
- Jumătate plic praf de copt
- Jumătate linguriță sare
Ingrediente necesare pentru stratul 1:
- 3 lingurițe cafea instant
- 3 lingurițe apă caldă
- 150 g nutella sau altă cremă cu ciocolată/alune
- 375 ml frișcă lichidă
- 1 plic întăritor frișcă
Ingrediente necesare pentru stratul 2:
- 2 plicuri spumă pentru deserturi cu gust de frișcă
- 300 ml lapte
- 2 plicuri întăritor frișcă
- 3 lingurițe zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru decor:
- Ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm untul topit cu 3 lingurițe de cafea instant. Încorporăm zahărul pudră și cel vanilat și, pe rând, ouăle. Mixăm până la omogenizare după care încorporăm și făina amestecată cu sarea, praful de copt și cu pudra de cacao.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 150 de grade, pentru 15-20 de minute. Lăsăm blatul să se răcească.
Pentru stratul 1, amestecăm apa cu cafeaua instant după care încorporăm și Nutella.
Mixăm frișca spumă tare împreună cu întăritorul după care încorporăm treptat și sosul cu cafea și Nutella, folosind o spatulă. Întindem pe blat și dăm prăjitura la frigider pentru minim 4 ore.
Pentru stratul 2, mixăm praful de spumă pentru desert împreună cu laptele rece, întăritorul și zahărul. Întindem peste stratul 1 și dăm prăjitura înapoi la frigider pentru 2 ore.
Decorăm cu ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!