Rețetă pas cu pas, cu imagini – Cârnăciori în aluat moale și pufos – Încercați rețeta, o să vă placă mult – Cârnăciori în foietaj
Ingrediente necesare:
- 40 g ulei
- 400 g făină
- 16 cârnăciori
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță sare
- 250 ml apă (sau lapte)
- 1 gălbenuș și 1 lingură lapte
- Semințe de susan (sau după gust)
- 4-5 g drojdie uscată (sau 15 g drojdie proaspătă)
Mod de preparare:
Turnăm apa caldă într-un bol încăpător. Adăugăm zahărul, drojdia și amestecăm până drojdia se dizolvă. Adăugăm și 150 g făină cernută și amestecăm din nou.
Încorporăm sarea și uleiul după care începem să încorporăm treptat făina. Începem prin a amesteca cu o lingură după care frământăm aluatul cu mâna. Trebuie să obținem un aluat moale și un pic lipicios.
Ungem un bol sau o cratiță cu un pic de ulei, punem aluatul și acoperim cu capac sau cu un prosop curat de bucătărie. Lăsăm la loc cald la dospit până își dublează volumul.
Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl frământăm pentru a elimina aerul. Formăm o bilă și punem bolul sau cratița deasupra. Lăsăm deoparte pentru 15 minute.
Împărțim aluatul în două. Întindem prima bucată într-un dreptunghi. Tăiem în 8 fâșii. Punem un cârnat pe o margine și rulăm. Transferăm pe o tavă. Procedăm la fel cu aluatul rămas.
Acoperim tava cu un prosop curat și lăsăm deoparte timp de 20 de minute. Ungem cu 1 gălbenuș amestecat cu 1 lingură de lapte și presărăm semințele deasupra. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!